9 Jun 2015

Tiamo BFF ~ Lets Celebrate Contest

Hi,

Come & join this contest.Just 9 easy ways to enter.. Many great prizes await such as shopping voucher & freebags.Don't miss it!!! http://bit.ly/1B0jhHh

22 Jul 2012

Alhamdulillah Our 2nd Home :)

Hi...i'm back..b4 that i want to wish Salam Ramadhan al-Mubarak..Ingat tak aku penah post psl apmt yg kitorg bli kt Cheras tu.. Alhmdulillah dh siap sepenuhnya n guess what skarang dh selamat pon disewakan ;).. Mule2 pi tgok umah rase sgt happy. yela umah sendiri kan..feel die lain skit la..as i told earlier mmg kitorg  kalo bole just nk sewakan umah ni then cr umah atas tanah. N alhmdulillah again rezeki Allah bagi we managed to buy another house (terrace house). Mula2 bile  hubby bg tau kt Hulu Langat..aku mcm rase tak sonok je..yela cm duk kt kg je kan (perasan org bandar :p)..tp memikirkan pd masa skrg nk cr umah dgn harga yg mampu kami miliki mmg la sgt susah. takde kot!! harga umah mmg sgt tinggi ok.One thing je yg kitorg nmpak agk prob nnt ialah jln nk kuar masuk agk jem la. berharap ade perubahan in the future. mmg dh kena besarkan jln tu. main road kan..So we plan utk menggunakan kemudahan yg aku ade as a govt staff utk buat gov loan. Lucky semua urusan dipermudahkan olehNya.Skarang just nk tg umah siap. InsyaAllah ujung tahun dpn. n aku skrg tgh gigih bersama en suami mengumpul duit utk bli2 brg masuk umah br nnt. sgt excited ok. and skarang pon dh start bli sikit2 pon :p yela nnt kalo nk bli sedebuk mmg la xmampu ok..dgn impian nk memiliki kitchen kabinet n wardrobe yg attach bgai..Ya Allah murahkanlah rezki ku dan suamiku..Ameen..

Taman Seri Mas

Projek ni sekali dgn rumah kedai..Yg deret depan skali tu


Even saiz not too big la just 20x60 tp rase sgt bersyukur akhirnye berjaya memiliki rumah atas tanah spt yg diidamkan ;)


18 Apr 2012

Qalesya @ 16MO

Finally mau pkai kasut :P

@ Cherating


Sebijik muka cam papa kan!!!!Love u so much my sweet little pumpkin :)

24 Mar 2012

I'm Back :-)

Assalam..huhu sudah agak  lama bersarang blog aku ni..azam utk trus berblog dikuatkan juge..ekceli byk cite nk update tp tula tak sempat memanjang..tahun ni quite bz ngan keje..selalu org ckp keje gomen ni relax je but not for me..believed that aku selalu akn balik dr keje paling awal pon kol 6 lebih but lately ni mmg selalu sgt balik lmbt.malam br smpai umah...mana taknye time ofis hour la sibuk kn attend meeting je... so time nk wt kejenye bile???huhuhu..Takpe la dah keje aku cmtu kan..alhamdulillah dgn rezki yg Allah bg :-)

Update pasal our little princess lak...Qalesya dh nak masuk 16months..anak aku ni lmbt skit dpt kakinye..setahun 2 bln br la Qalesya start berjalan..one thing psl ank aku ni yela xnak pkai kasut even sliper..so camne nk bwk jenjalan kt luar..Dah bgai2 cara aku buat tp still xnak juga!!!menangis mcm kn pkul je..msalahye bile kasut org dewasa die sbuk la nk sarung..xpe kena bertabah dan tak putus asa..Ok la smpai sini dulu..InsyaAllah akn ade next update..hehehe..Daaaa...

6 Sep 2011

Salam Syawal 1432H

Hope not too late utk aku mengucapkan Selamat Menyambut Syawal 1432H..hihihi..ari ni dah 9 Syawal pon..jap je mase berlalu..alhmadulillah thun ni ni diberi kesempatan utk beraya as a mother..pastinnye bile dh ade baby ni excited tuk menyiapkan psiapan for our little one la.Tahun ni turn utk beraya di KL dulu..huhuhu..xpe la adil kan..so next year beraya di Temerloh lak..Qalesya sgt excited pkai bj kurung..hehehe..kdg2 aku yg duk rimas tgk die berbaju kurung..yela ank aku ni bkn leh pnas kan..So once again Selamat Hari Raya semua..Maaf Zahir Batin ye :-)

Alhmdulillah 1st raye for us..

Qalesya yg hepi di pagi raya :)


18 Aug 2011

~Apam Polka Dot~

Hihihi...tgh hari td mase break lunch aku sempat  menjenguk jualan yg dianjurkan oleh Kelab KDN kt Dewan Gemilang..hasilnye adalah 

Sangat xsabo nk menikmatinye time berbuka nanti :)

Nampak cam menarik kan kwn2..hehehe..ok la kan Rm 3.50 satu bekas tu.. tak silap aku semua ade 10 biji..Ade gak jual kuih raya n aku tgok cm menarik gak..die jual by gram..so cm murah la tgk RM8 satu balang padahal skit je pon dlm tu..Yg kelako tu mula2 aku beli 1 je apam ni..pastu ofismate aku kate best so g la balik kali kedua n bli satu kotak lagi..tamak tol..huhu.. time pose ni semua nmpk best je..

14 Aug 2011

Tupperware Carnival @MidValley

Assalam..

Adoi dh bersawang blog aku ni..almost sebulan tak diupdate..huhu..sgt la bz..anyway ni pon mencuri masa skit..btw blom terlambat utk aku ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang mulia..hari ni dh 15 Ramadhan.kejap je mase berlalu..

Kali ni nk cite last Saturday aku n hubby not forget our little Qalesya g Midvalley utk Tupperware Carnival.ekceli aku ni mmg la jd ahli tp xde la aktif mane pon..just jadi ahli tuk kegunaan sendiri :) en zul pon suke bab mengumpul tupperware ni so kitorg pon dcide g awl skit..dlm kol 1030 camtu smpai kt situ..org pon xde la rmai sgt..then trus tgk pe yg menarik..ade privelege puchase utk member so kitorg pilih la bbrp item utk dibeli..tak dpt trus kn amik kt centre nnt b4 10 Sept. aku ingt nk amik kt pjaya je(Alam Anggun) since snang skit coz aku kje kt situ.


Qalesya yg sentiasa hepi bile mama & papa bwk jenjalan

Yg bestnye ade game n kite kn bli kupon..minimum kn bli RM10..dpt 5 kupon..so aku n en hubby pon try la bbrp game..snang je pon game die..antaranye baling tudung tupperware ngan baling bole smpai masuk dlm tpware..Tadaa..hasilnye adalah seperti di bawah..sgt puas hati..dgn modal RM 10 dapat bbrp biji tperware..


Ok la aku pon dh lame xbeli tperware ni..Alah membeli menang memakai :)